Ansamblul de Chitare al ANMGD a luat ființă în anul 2000, la patru ani după clasa de chitară, sub îndrumarea profesorului Constantin Andrei. Pe lângă genul cameral tradițional de duo, trio și cvartet, Ansamblul de Chitare sau orchestra chitariștilor, a fost și rămâne o disciplină mult îndrăgită de către toți chitariștii care au făcut și fac parte din componența lui, datorită posibilităților timbrale și expresive pe care le descoperă atunci când cântă în ansamblu, precum și a repertoriului variat stilistic. Totodată, trebuie menționat faptul că studenții care îl alcătuiesc sunt laureați ai unor prestigioase festivaluri și concursuri de chitară din țară și străinătate.
Numeroasele recitaluri susținute de-a lungul anilor, inclusiv pe plan internațional, cât și în instituții culturale de prestigiu, au făcut ca Ansamblul să se numere printre formațiile reprezentative ale acestei instituții, întotdeauna aducând bucurie și căldură în sufletele spectatorilor. În perioada 1-3 mai 2011, Ansamblul a fost invitat să participe la Festivalul de Orchestre și Ansambluri de Chitare de la Ruse, Bulgaria, susținând concertul de închidere al Festivalului.
Ansamblul a fost invitat să concerteze pe importante scene din țară, cum ar fi: Festivalul Internațional de Chitară Transilvania Cluj-Napoca, Centrul de Cultură și Arte Carmen Saeculare Piatra Neamț, Festivalul Iași Guitar Festival, Filarmonica din Pitești.
Repertoriul cuprinde lucrări din creația compozitorilor Georg Philipp Telemann, Antonio Vivaldi, Georg Friedrich Händel, Stěpán Rak, Roland Dyens, Leo Brouwer, Adrian Andrei, Francis Kleynijans, Andrew York, Jean Gauffriau, Veit Erdmann-Abele, Olivier Bensa, Luc Lévesque, Manuel Penella, Pieter van der Staak.
CS I dr.habil. Elena-Maria Șorban
Lect.univ.dr. Ioana Baalbaki