Festivalul de creație și interpretare al tinerilor regizori, coregrafi, artiști lirici și dansatori PASS-WORD-OPERA a apărut ca o necesitate absolută de a oferi studenților satisfacţia reprezentării spectacolelor la care au lucrat timp de un an, și care nu au putut fi jucate cu public în perioada crizei sanitare (anul universitar 2020-2021). Astfel, s-a născut un concept care să poată cumula cele mai meritorii realizări ale studenților de pe parcursul unui an universitar. Am dorit să fie un program atrăgător pentru public, dar, în primul, rând să îi reprezinte pe tinerii artiști, să facă parte din lumea lor. Deci, pass-word-opera înseamnă: să trecem ștafeta operei de la o generație la alta. Sau, s-ar putea spune că parola noastră este „opera”!
Ina Hudea – Director festival
Brainstorming Tendințe inovatoare în managementul artistic european – Emil Pantelimon (Managerul Corului Madrigal)
Brainstorming-ul Tendințe inovatoare în managementul artistic european își propune să încurajeze generațiile de manageri care urmează să activeze în domeniul cultural, să fie creativi. Dincolo de aptitudinile organizatorice, juridice și economice, în domeniul cultural este nevoie de creativitate și de valorificarea potențialului creator al echipei. Sub deviza „Să ne înconjurăm de oameni mult mai bine pregătiți ca noi”, vom petrece 90 de minute de „Brainstorming”, cu exemple și informații mai puțin știute din „bucătăria” Corului Madrigal și a Programului Național Cantus Mundi. Pentru o discuție deschisă și interactivă, participanții la workshop se vor documenta pe paginile www.madrigal.ro, secțiunea evenimente și www.cantusmundi.com.
Workshop Scenografia și funcţia sa interactivă în spectacol – Horațiu Mihaiu (scenograf)
Workshopul va conține o scurtă prezentare a tipurilor de scenografie (teatru, operă, teatru de păpuși, televiziune, spectacol), cu aplecare pe scenografia de teatru și operă, exemplificări cu proiecții video și fotografii din spectacole dar și aplicații practice, cu diverse obiecte de mobilier și recuzită disponibile, prin participarea directă a audienților. Vom folosi eclerajului ca element important în construcția scenografică și vom insera anumite pasaje muzicale care, prin universul lor sonor, pot influența discursul estetic al scenografiei.
Workshop Live Immersive dance Experience. Creating skills – Francesca Santamaria (coregraf, performer Italia)
„Live immersive dance experience. Creating skills” is an experiential sharing of the scenic device that forms the foundation of the performance “GOOD VIBES ONLY (beta test)” and, more broadly, of the “GOOD VIBES ONLY” trilogy by Francesca Santamaria.
In an era where social media transform simple movements into global phenomena, this workshop aims to experiment with and analyze, through the body, the action of scrolling and to create a live instant composition of dance and music.
Atelier Ingeniozitate scenică –
Petre Burcă (artist liric ONRC)
Activitatea atelierului propus are scopul de a deschide noi orizonturi în gândirea scenică a artiștilor lirici în devenire, impulsionând, de asemenea, găsirea diverselor căi de rutină sau insolite prin care elevul/studentul artist liric să-și folosească expresivitatea scenică în vederea pregătirii viitoarelor roluri.
În cadrul atelierului vom lucra împreună, vom pune în practică și vom experimenta diferite exerciții de dicție, de actorie, de concepție a rolului, de mișcare și improvizație scenică, modalități și “trucuri” care pot fi de folos în actul artistic, toate acestea filtrate prin experiența mea de 35 de ani petrecuți pe scenele teatrelor lirice din țară și din străinătate.
Workshop Controversele tendinţelor contemporane în regia de operă – Lorenzo Ponte (regizor Italia)
The workshop will be based on Mozart and Da Ponte’s Don Giovanni and will be divided into two parts.
The first part will be dedicated to young directors. Starting from their embryonic staging projects, we will begin to reflect together on how and what directing a classical opera can be. What does Don Giovanni tell us today and in Romania?
In the second part of the workshop, I will focus on the singers and we will work on a selection of scenes from the opera. We will investigate different interpretative possibilities, playing with alternating registers, moving from a realism to symbolism. We’ll try to inhabitant different landscapes. It will be like looking the opera and the acting through a magnifying glass to discover
something surprising.
Scena ideilor – Atelier de networking și management cultural –
prof. Oana Bălan Budoiu (ANMGD) și prof. Miki Braniște (UBB)
Plecând de la proiecte remarcabile realizate de alumni și studenți, te invităm la un atelier fără teorie plictisitoare, doar brainstorming, conexiuni și multă energie creativă! „Scena ideilor” este atelierul unde studenții de la Conservator (viitori artiști) și Teatru (viitori manageri culturali) devin arhitecții propriilor cariere. Cum îți construiești un proiect artistic de impact? Cine este publicul căruia te adresezi și ce nevoi are acesta? Cum găsești oamenii potriviți pentru echipa ta? În ce constă munca, uneori invizibilă, a managerului cultural? Care sunt nevoile tinerilor artiști și manageri culturali și de ce condiții au ei nevoie pentru a lucra bine ca profesioniști? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care vom căuta răspunsuri împreună.
Vino alături să cunoști mai bine posibilii parteneri în proiectele tale viitoare!
SCENA URBANĂ Prelegere interactivă și Lansare concurs de proiecte artistice studențești –
Daniela Maier (arhitect, Președintele OART, Coordonator Scena Urbană)
În cadrul acestei activități, se vor analiza diferite perspective ale spațiului public și se vor contura posibile moduri de intervenție prin evenimente artistice, pentru a pune în valoare un ansamblu, detalii arhitecturale sau patrimoniale. Se va exemplifica cu evenimentele Scenei Urbane, care s-au organizat pe aceste principii. Se va discuta apoi despre felul în care intervenţia artistică poate pune în valoare într-un limbaj comun, verbal sau non verbal, imaginea, istoria, caracterul unui spațiu sau al unei clădiri. În final, pe baza unor propuneri comune, se va lansa un Concurs de proiecte artistice studențești cu termen de depunere până la sfârșitul lunii august 2025. Proiectul/proiectele câștigătoare vor putea fi implementate în stagiunea 2025-2026 a SCENEI URBANE.
Ediția III, 22-28 mai 2023
L’elisir d’amore – Elixirul dragostei
Un spectacol în care bine-cunoscuta și amuzanta poveste de dragoste a Adinei și a lui Nemorino, în regia Inei Hudea, ne este prezentată scenic de către studenții masteranzi ai specializării Canto, avându-i alături pe colegii lor din anii II și III ai aceleași specializări. Producția beneficiază de un aport vizual deosebit prin colaborarea cu studenții UAD Cluj, coordonați de prof. Liliana Moraru.
JSB – CORPO – REALITY – Dance Mentoring
Este un spectacol-concept care reunește într-o atmosferă plină de creativitate și talent, proiectele și realizările studenților de la specialitatea Artele Spectacolului Muzical (anii 1-3 licență, master 1) dar și ale tinerilor absolvenți ai ANMGD, aflați sub mentoratul remarcabilului pedagog, artist și coregraf, Livia Gună.
Recitalul Colegiului de Muzică Sigismund Toduță / Spectacol Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică O. Stroia
Cele mai talentate steluțe de pe firmamentul artelor spectacolului, elevii olimpici și premiați la concursuri de la Colegiul de Muzică ”S. Toduță” Cluj și Liceul de Coregrafie și Artă dramatică ”O. Stroia ” Cluj, vă vor încânta cu un recital în care performează ca niște adevărați profesioniști, sub îndrumarea plină de dedicare a unei pleiade de dascăli valoroși ai învățământului preuniversitar artistic clujean.
Cu voci solistice și un ansamblu de excepție, opera târzie a lui Puccini are o deosebită încărcătură emoţională, poetică și muzicală. Personajul scenografic din viziunea regizorală a Inei Hudea, prin forța, maleabilitatea și expresivitatea corpului colectiv, reunește atât trăsăturile formelor înconjurătoare, imobile, cât și vibrația lor invizibilă, la contactul cu sentimentele și acțiunile omenești. Acest spectacol, inclus în stagiunea Operei Române Craiova (8, 9 iunie 2023), a crescut prestigiul pregătirii excelente a studenților ANMGD.
Este o adaptare scenică a filmului cu același nume din 1964, muzica: Richard. M. Sherman și Robert B. Sherman. Muzica, dansul și bucuria copilăriei sunt elementele centrale ale acestui spectacol. Proiectul este realizat în cadrul Atelierelor de creație și interpretare, de către tineri regizori coregrafi și artiști lirici.
Este o adaptare scenică, teatral-muzical-coregrafică, a filmului cu același nume din 1991, pe muzica lui Andrew Lippa. Scenariul are glume pentru toată lumea, de la un comic de personaje și situații, până la poantele macabre și umorul negru. Traducerea și adaptarea textului melodiilor îi aparține Inei Hudea. Spectacolul este realizat în cadrul Atelierelor de creație și interpretare, de către tineri regizori coregrafi și artiști lirici.
Libretul și adaptarea: ALAN JAY LERNER, Muzica: FREDERICK LOEWE
Un exercițiu de tinerețe și bună dispoziție, realizat de studenți regizori, coregrafi și artiști lirici, în colaborare cu profesioniști ai scenei lirice: bas-baritonul Florin Sâmpelean (ONRC) și maestrul de cor al ONRC Corneliu Felecan. Proiectul este coordonat de c.d.a Mihaela Sandu.
Spectacolul de închidere a celei de-a III-a ediție a Festivalului PASS-WORD-OPERA, este un colaj de virtuozitate vocală și interpretativă, construit pe momente din opere și operete celebre: Bărbierul din Sevilla de G. Rossini, Povestirile lui Hoffmann de J. Offenbach și Carmen de G. Bizet.
Ediția II, 12-20 iunie 2022
Programul de creație și interpretare studențească PASS-WORD OPERA, a cuprins 13 reprezentații, a căror premieră a avut loc pe canalul de Youtube al ANMGD.
Vrăjitorul din Oz, bazat pe povestea lui L.F Baum. Scenariul și regia – Camelia Luțai (anul III ASM), muzica face parte din coloana sonoră a filmului ”The Wizard of Oz” 1939, coregrafia – Agatha Olah (anul I ASM), Roxana Florescu (anul III ASM), Camelia Luțai (anul III ASM). Spectacolul este o relatare prescurtată, amuzantă și foarte colorată a aventurii îndrăgitelor personaje, în regatul lui Oz. El a fost prezentat și în cadrul Festivalului de stradă Puck, în 9 septembrie, curtea Muzeului de Artă Cluj-Napoca. În distribuție: Antonia Iacob (anul II master Canto), Andra Cocian (anul I ASM), Roxana Florescu (anul III ASM), Agatha Olah (anul I ASM), Ștefan Jorza (anul I Canto).
A wonder in time, un musical-fantasy inspirat de ”Alice în Țara Minunilor” de L. Carroll, interpretat în limba engleză. Concept și coregrafie – Francesca Dulca (anul III ASM), muzica face parte din coloana sonoră a filmului ”Alice in Wonderland” 2010, regia artistică – Ioana Maria Repciuc (anul I master ASM), Francesca Dulca ( anul III ASM).
În distribuție: Antonia Beteag (anul III Canto), Ioana Maria Repciuc (anul II master ASM), Grigore Avram (anul IV ASM).
Mica Sirenă este o poveste coregrafic-teatrală inspirată de filmul Disney din 1989, din care sunt preluate și momentele muzicale. Concept și coregrafie – Clara Supuran (anul III ASM).
În distribuție: Giorgiana Felecan, Mihai Ciocmărean, Roxana Florescu, Camelia Luțai, Francesca Dulca, Dominik Iabloncic (anul III ASM), Aurora Ișvanca, Diana Maior (anul I ASM), Kalman Réka-Edina (anul I Canto).
Cei trei purceluși, un spectacol dedicat celor mai mici spectatori, este inspirat de basmul Fraților Grimm. Concept și coregrafie – Giorgiana Felecan și Mihai Ciocmărean (anul III ASM). Coloana sonoră conține piese îndrăgite de copii: Alunelu’ hai la joc, Am o căsuță mică (Gașca Zurli), Să mă prezint sunt Titi Surul, din filmul Mama de Elisabeta Bostan, Nu mi-e frică de lupul cel rău (Walt Disney 1933).
În distribuție: Clara Supuran, Dominik Iabloncic, Giorgiana Felecan (anul III ASM), Eduard Petean, Sergiu Girati, Diana Maioru ( anul I ASM).
Singurătatea eroului tragic, este primul din seria celor trei reprezentații de clasă de operă ale studenților de la specializarea Canto, anii I-IV, master I, II. Spectacolul este gândit ca un colaj dramatizat, cu momente din operele: Incoronazione di Poppea de Monteverdi, Orfeo ed Euridice de Gluck, Idomeneo – re di Creta de Mozart, Medeea de Cherubini și este realizat în colaborare cu studenți și profesori ai Universității de Artă și Design Cluj.
În distribuție: Sara Mihali (master I), Janetka Hosco (anul IV), Melania Turcu, Andrei Gaidoș, Antonia Beteag, Bernadette Biszak, Daiana Sofia, Andreea Pop (anul III), Ștefan Jorza (anul I). Costume și machiaj: studenți ai UAD, asistenți: Andreea Holotă, Vlad Bulgăr, coordonator prof. univ LILIANA MORARU, obiecte scenografic-sculpturale: Rector U.A.D., prof. univ. RADU MORARU.
”Scenariul regizoral leagă marile personaje tragice prin firul indestructibil al iubirii, iar plastica scenică și acuratețea interpretării tinerilor artiști lirici, converg spre o țesătură bogată în armonice afective și cromatice, care alături de spectaculoasele obiecte scenografic-sculpturale, completează o experiență vizual- muzicală de excepție” – prof. univ dr. Liliana Moraru, Universitatea de Arte și Design Cluj.

Tre minuti – o viziune minimalistă, modernă, bazată pe fragmente din opera Boema de G. Puccini, având-o ca personaj central pe Mimi. Conceptul și regia – Dominik Iabloncic (anul III ASM).
În distribuție: Sara Mihali, Maria Pintea (master I Canto), Marius Aron (anul III canto), Andrei Petruș (anul II Canto).
Flautul fermecat – o prelucrare coregrafică inspirată de opera cu același nume de W.A. Mozart. Accentele tragice dau atmosferei de basm a noii povești o notă de sensibilitate și originalitate. Concept și coregrafie – Georgiana Felecan și Mihai Ciocmărean.
În distribuție: Supuran Clara, Georgiana Felecan, Mihai Ciocmărean (anul III ASM), Larisa Ciornea, (anul II ASM), Sergiu Girati, Eduard Petean (anul I ASM), Rareș Danciu, Carla Chioreanu, Alex. S. Ionuț (liber profesioniști).
Bal la Prințul Orlovsky, a doua reprezentație a clasei de operă a studenților de la specializarea Canto, anii I-IV, master I. Spectacolul, bazat pe actul II al operetei Liliacul de J. Strauss, conține arii și duete din opere și operete celebre. Scenariul, jocul antrenat și performanțele vocale ale tinerilor artiști lirici, vor face deliciul publicului. Acest spectacol a fost prezentat în 24 iunie ora 18.30, pe scena Operei Naționale Române din Cluj, acompaniat de orchestra ”Antonin Ciolan” a Academiei Naționale de Muzică ”Gh. Dima” Cluj, dirijată de maestrul Cristian Sandu.
În distribuție: Maria Pintea (master I), Dragoș Leonte, Andreea Pop, Adelin Ilca, Melania Turcu, Antonia Beteag, Vivien Zoltan, Bernadette Biszak, Cătălin Moței, Titus Pop (anul III), Maria Starciuc (anul II), studenții anului I Canto. La pian – lect. univ Lizbeth Tetrade, dirijor – conf. univ. Cristian Sandu, regia artistică – conf. univ. Ina Hudea.
Vai bădiță dragi ne-avem (cu participarea studenților anului I Canto și ASM) este un spectacol de lieduri românești înscenate, realizat în cadrul cursurilor de Arta actorului și dramaturgie muzicală. El conține lieduri de Tiberiu Brediceanu, E. Mezetti, Poezii populare ale românilor de V. Alecsandri, momente coregrafice realizate pe Patru dansuri românești de Tiberiu Brediceanu. Reprezentația, ce însumează munca de echipă a celor mai tineri artiști lirici, regizori și dansatori, aduce în prim plan esența sufletului românesc, căldura, autenticitatea și frumusețea tradițiilor noastre.
În distribuție: Coman Elena Viviana, Duplava Cătălin, Guți Daria, Iamandi Elena Denisa, Jorza Dan Ștefan, Kálmán Réka-Edina, Lazăr Tamara, Moșneag Sonia, Rad Maria Diana, Scolaro Antonia, Toader Ana Ilinca (anul I Canto), Cocian Andra, Girati Sergiu, Ișvanca Aurora, Maioru Diana, Marcu Ariana, Cheța Ovidiu, Olah Agatha, Petean Eduard (anul I ASM). Acompaniază la pian: Dorina Chintea (anul II master pian), Alexandra Cozma (anul I master pian), Adrian Fărcaș (anul III pian). Scenariul și coordonarea spectacolului: conf. univ. Ina Hudea.
Ciocârlia (mini-spectacol pe muzica lui G. Enescu) este o feerie-coregrafică, spectacol ce face parte din atelierele de creație ale tinerilor regizori și coregrafi. Inspirată de povestea Frumoasa din pădurea adormită, coregrafa Gabriela Sima (anul III ASM), a ales să plaseze povestea într-un spațiu românesc arhaic, cu note de legendă. A folosit astfel, extrem de inspirat, muzica lui George Enescu: fragmente din Simfonia a IV a – 1934, terminată de Pascal Bentoiu, Rapsodiile 1 și 2.
În distribuție: Evelyn Farkas (absolventă ANMGD), Mihai Cosmin Ciocmărean (anul III ASM), Flavia Călușer (anul II ASM), Ryan Brown (liber profesionist), și copiii Georgia Maier, Isabel Rotar-Souca, Diana Paul, Carla Maier.
”Este fascinantă, magică pot spune, oportunitatea/șansa/posibilitatea omului de a trece de la neputință la reușită, de la rigiditate la dinamică, de la întuneric la lumină, de la singurătate la pas în doi. ” – Gabriela Sima (anul III ASM).
Salomeea – este un performance teatral-coregrafic inspirat de textul lui Oscar Wilde și muzica lui Richard Strauss. Protagonista, care este și autoarea conceptului și a coregrafiei, Roxana Florescu (anul III ASM), creează un one-woman show ce abundă de pasiune, nebunie, grație și înaltă performanță artistică.
¼ – un spectacol eclectic ce are două surse de inspirație aparent total diferite, dar ingenios îmbinate de tânăra coregrafă Alexandra Istrate (anul III ASM): Romeo și Julieta a lui W. Shakespeare și filmul Butterfly Effect, 2004, în regia lui Eric Bress și J. Mackye Gruber. ”Un fluture bătând din aripi undeva în Europa poate declanșa o tornadă în Texas.” Așa afirmă teoria haosului. Aceasta teorie – în esență – indică faptul că mici modificări ale datelor inițiale ale unui sistem complex, poate duce la stări finale foarte diferite. Edward Lorenz este cel care pune bazele acestei teorii.
În distribuție: Roxana Florescu, Dominik Iabloncic (anul III ASM). Muzica spectacolului aparține lui Michael Suby și Abel Korzeniowski.
”Liniștea morții inundă trupul și încețoșează rațiunea. Poate iubirea să fie salvată? 1 caz favorabil din 4 cazuri posibile. Viitorul depinde de ceea ce alegi în prezent.” – Alexandra Istrate (anul III ASM).
Il viaggio a Reims de G. Rossini, un spectacol de clasă de operă al studenților de la specializarea Canto (anii I-IV licență, master I și II), prezentat în închiderea celei de-a doua ediție a Programului de creație și interpretare studențească PASS-WORD- OPERA 2022.
”Opera buffa sau așa cum a numit-o compozitorul, cantata scenică, Il viaggio a Reims ossia L’albergo del Giglio d’Oro este o lucrare scenică ocazională – „petite pièce de circonstance” – prilejuită de încoronarea lui Carol al X-lea. Ea a fost reprezentată pentru prima dată la Paris și are un singur act pe un libret de Luigi Balochi, inspirat de un roman al scriitoarei franco-genoveze Germaine de Staël, publicat în anul 1807. Romanul romantic francez intitulat Corinne o l’Italia, relatează povestea de dragoste dintre o poetă italiană, Corinne și un nobil englez.” Anna Biró (master II Canto)
Libretul operei, neavând o acțiune propriu-zisă, are ca subiect călătoria în orașul Reims, cu ocazia încoronării regelui, călătorie la care mai mulți oaspeți ai hotelului (generali,
literați, marchize, contese și alți nobili de diferite naționalități) vor să participe. Dificultatea partiturii, precum și provocarea înscenării unui astfel de subiect, au dus în final la conturarea unui spectacol amuzant, spumos, colorat cu excepționale virtuozități vocale și actoricești.
În distribuție: Anna Biró, Aurelian Filip Ionuț, Anton Babias, Antonia Iacob, Lăcrămioara Rostaș, Tudor Țibrea (master II), Eszter Kovacs, Roxana Chicidea, Mădălin Claudiu Băban (master I), Bogdan Ionuț Lupu (anul IV), Adelin Ilca, Marius Aron, Andrei Gaidoș, Cătălin Moței (anul III) Viviana Coman, Diana Rad, Antonia Scolaro (anul I). Consiliere lingvistică – Giorgia Bruno, la pian – lect. univ. Bianca Murariu, dirijor – conf. univ. Cristian Sandu, regia și scenariul – conf. univ. Ina Hudea.
* Filmările au fost realizate cu aportul deosebit al domnilor Paul Balotă, Dionisie Stoian și Daniel Spătar de la departamentul Studioul acustic al ANMGD, iar montajul video, coordonarea studenților și regia artistică aparțin doamnei conf.univ.dr. Ina Hudea.
Ediția I, 11-21 iunie 2021
”Pass – Word – Opera” este un program de creație artistică al studenților de la specializările Canto și Artele spectacolului muzical coordonați de conf. univ. Ina Hudea. El se desfășoară pe durata a zece zile și cuprinde realizările unui an universitar dificil, cu provocări inedite, care a împins la maxim limitele învățământului artistic. Cine și-ar fi imaginat că se poate construi online un spectacol? Că se pot învăța roluri dificile, sau coruri de operetă cu ajutorul negativelor? Mai mult decât atât, cine ar fi crezut că dansurile și mișcarea scenică de ansamblu se pot filma în bucătărie și repeta individual în sufragerie? Ei bine, toate acestea s-au întâmplat datorită entuziasmului, încrederii, talentului și pasiunii unor studenți, profesori și tehnicieni remarcabili. A fost o munca asiduă pe care ne dorim să o împărtășim cu publicul, părinții, colegii și profesorii noștri. Rămâneți-ne alături, pentru că în tot acest an de haos, tristețe și frustrări, noi nu ne-am dezis de profesia noastră și am găsit soluții pentru a va putea bucura cu mici spectacole încărcate de emoție, dăruire și îndrăzneală!
Caragialiada – Pentru că la fiecare început de iunie, ne amintim de I.L. Caragiale (1 februarie 1852 – 9 iunie 1912), îi aducem un omagiu prin spectacolul Caragialiada 5 , colaj de scene din ”D’ale Carnavalului” și ”O noapte furtunoasă”, interpretate cu multă dăruire de studenții anului II Canto și Artele Spectacolului Muzical.
Orfeo ed Euridice de Ch. W. Gluck este o sensibilă și complexă poveste de iubire, deja tradiție în repertoriul claselor noastre de operă. Această montare, însă, a fost o provocare pentru noi, deoarece am realizat-o în acea perioadă în care studenții trebuiau să respecte distanța între ei, chiar și pe scenă. Spectacolul este realizat cu participarea studenților anului IV specialitatea Canto.
Micul Prinț este o adaptare scenică după Saint-Exupery, realizată de studenta Alexandra Istrate, anul II ASM, coordonator conf. univ. Ina Hudea. Spectacolul conține arii preclasice al căror text a fost rescris și adaptat în limba română de Daiana Sofia, anul II Canto. Viziunea este una inocentă, de poveste, la fel ca tânăra regizoare. Participă studenții anului II Canto și Artele Spectacolului Muzical.
La Cenerentola (Actul I -fragmente) și La Cenerentola (Act II -fragmente) de G. Rossini, reprezintă din start o piatră de încercare pentru tinerii artiști. Spectacolul este realizat cu participarea extraordinară a tenorului Ștefan Korch, are două distribuții și se va putea viziona în două părți (15 și 16 iunie ora 19). Participă studenți ai anilor III, IV și master, specialitatea Canto.
Frumoasa și Bestia este o adaptare scenică după filmul produs de Disney 1991, realizată de studenta Roxana Florescu, anul II ASM, coordonator conf. univ. Ina Hudea. Un musical dificil, ce a necesitat multă muncă dar care aduce în schimb culoare, energie, fantezie. Participă studenții anului II Canto și Artele Spectacolului Muzical.
Il matrimonio segreto de D. Cimarosa a fost, poate, cel mai încercat proiect de la clasa de operă. Lipsa băieților din distribuție, ne-a pus în mare dificultate. Am tot căutat un tenor, un Paolino… dar nu l-am găsit. Totuși implicarea extraordinară a fetelor (anul III, IV și master, specialitatea Canto) și a colegului lor din anul II Canto, Marius Aron, dar mai ales participarea extraordinară a baritonului lect. univ. Alexandru Suciu, au dus la realizarea unui spectacol savuros!
Aladdin adaptare scenică după filmul produs de Disney 2019, este un spectacol de musical, realizat de studenta Georgiana Felecan, anul II ASM, coordonator conf. univ. Ina Hudea. Implicarea și creativitatea colegilor ei din anul II (Canto și ASM) au dus la finalizarea unui proiect magic și amuzant.