LUCRĂRI DE MUZICOLOGIE
ISSN 2068 – 1806 Revista
LUCRĂRI DE MUZICOLOGIE este o publicaţie cu o tradiţie de peste 45 de ani ce este editată bianual. Studiile publicate în revistă se circumscriu ramurilor muzicologiei: Istoriografie, Analiză muzicală, Estetică, Etnomuzicologie, Bizantinologie.
Revista poate fi achiziţionată de la punctul de distribuire al editurii MediaMusica, strada I.C. Brătianu, nr. 25, Cluj-Napoca, şi de pe magazinul virtual al editurii pe site-ul www.edituramediamusica.ro
Revistă clasificată de C.N.C.S. în categoria B
Revistă indexată EBSCO, CEEOL, SCIPIO.
TEHNOLOGII INFORMATICE ŞI DE COMUNICAŢIE ÎN DOMENIUL MUZICAL
Print ISSN 2067-9408 / On-line ISSN 2069-654X
Revista TEHNOLOGII INFORMATICE ŞI DE COMUNICAŢIE ÎN DOMENIUL MUZICAL cuprinde articole cu tematică specifică domeniului interdisciplinar – muzică şi IT – publicând lucrări în următoarele subdomenii:
Cercetări fundamentale şi aplicative în domeniul educaţiei mediate de I.T.
Resurse I.T. în domeniul muzical
Creaţie şi creativitate muzicală mediate de I.T.
Tehnologii ale muzicii electronice.
Revista este editată bianual şi poate fi achiziţionată atât de la punctul de distribuire al editurii MediaMusica, strada I.C. Brătianu, nr. 25, Cluj-Napoca, cât şi de pe magazinul virtual al editurii pe site-ul www.edituramediamusica.ro
Revistă clasificată de C.N.C.S. în categoria B
Revistă indexată EBSCO, CEEOL, SCIPIO, CLARIVATE ANALYTICS, Revistă monitorizată ISI.
COGNIȚIE MUZICALĂ
http://cognitiemuzicala.edituramediamusica.ro/
ISBN 978-606-645-079-9
MUSIC COGNITION este un jurnal internațional de cercetare care publică lucrări teoretice și experimentale despre studii realizate în domeniul muzical. Revista acoperă o mare varietate de subiecte referitoare la diverse aspecte ale cogniției muzicale. Jurnalul este tipărit după un program anual și cuprinde comunicările științifice prezentate în cadrul conferinței de cogniție muzicală, ca parte integrantă din Conferința națională cu participare internațională Artă și Educație.
- Lucrări teoretice și experimentale complete despre studiul cogniției muzicale
- Scurte articole care prezintă descoperiri empirice originale
- Rezultate care permit o comunicare rapidă către comunitatea științifică
- Propuneri de ediții speciale referitoare la un aspect nou și important din domeniu
- Discuții
- Recenzii de cărți
MOZART STUDIES
https://mozartstudies.edituramediamusica.ro/
Print ISSN 2821– 7470 On-line ISSN 2810 – 5915
Mozart Studies este o revistă anuală editată de Societatea Română Mozart (RMS) și Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” – ANMGD). Scopul principal al revistei este de a publica în mod regulat lucrările prezentate la simpozioanele Mozart, organizate în fiecare an de RMS în cadrul Festivalului Mozart de la Cluj-Napoca. Sunt binevenite și alte contribuții pe teme legate de opera lui Mozart și interpretarea acesteia, sau de muzica vremii sale. Un alt interes al acestei reviste este și publicarea recenziilor cărților sau evenimentelor importante legate de Mozart.
ETHNOMOUSIKOLOGION
https://ethnomousikologion.com/ro/
Revista Ethnomousikologion este editată în cadrul Centrului de Cercetare în Etnomuzicologie din cadrul Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”, fiind publicată la Editura MediaMusica din cadrul aceleiași instituții. Are o periodicitate bianuală, fiind publicată bilingv română-engleză. Înființată în anul 2022, revista folosește sistemul double-blind peer-reviewed pentru a asigura un înalt nivel academic al publicării materialelor primite reprezentând una dintre activitățile membrilor Centrului de Cercetare în Etnomuzicologie din cadrul Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”. Scopul revistei Ethnomousikologion este susținerea, prin publicare, a cercetărilor din domeniul Folclorului, aducând sub aceeași cupolă specialiști din mai multe subdomenii. Ținând cont de caracterul sincretic al folclorului, scopul revistei este acela de a crea o platformă actuală pentru cercetările specialiștilor din domeniile: Etnomuzicologie, Etnografie, Etnologie, Etnocoreologie, Etnospectacologie, Organologie populară ș.a. Totodată, revista își propune să faciliteze accesul specialiștilor din domeniile mai sus menționate la cele mai recente cercetări, conținutul acesteia fiind o resursă pentru domeniul educativ.
EDITURA MediaMusica
Înfiinţată în anul 2001 la Cluj-Napoca, într-un mediu concurenţial tot mai accentuat, Editura MediaMusica constituie, prin valorile culturale, ştiinţifice şi didactice pe care le-a promovat, o prezenţă semnificativă pe piaţa cărţii muzicale din România.
Beneficiind de aportul valoros al unor autori sau colective de autori din mediul academic – cercetători, cadre didactice, oameni de cultură, personalităţi ale vieţii publice – editura şi-a câştigat un prestigiu incontestabil, mai ales în ceea ce priveşte publicarea de carte universitară, din domenii de vârf ale artei contemporane.
Editura are propria tipografie, dotată cu maşini şi utilaje performante, cu care realizează lucrări dintre cele mai complexe şi la un nivel calitativ corespunzător standardelor europene.
În cei 12 ani de activitate, Editura MediaMusica a publicat titluri de referință în domeniu, în limba română și în alte limbi, de autori români şi străini, lucrări care au fost premiate la concursuri naționale și internaționale.
În anul 2005, editura a fost recunoscută de Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învățămăntul Superior (C.N.C.S.I.S.).
Scopul principal al Editurii:
– valorificarea producţiei muzicologice şi didactice a cercetătorilor şi practicienilor din învăţământul muzical
– tipărirea şi propagarea partiturilor compozitorilor contemporani
– colaborări în domenii interdisciplinare, care vizează aspecte ale culturii şi artei din toate sferele învecinate (literatură, teatru, arte plastice etc)
Pentru mai multe informaţii vă invităm să vizitaţi site-ul editurii: www.edituramediamusica.ro