Atelier practic de gestionare a emoțiilor în timpul sesiunii cu Diana Buluga
Simți că te sufocă stresul în sesiune? Hai să-l scoatem la tablă! În acest atelier relaxat și interactiv, folosim tehnici de teatru – jocuri de improvizație, respirație, mișcare și multă voie bună – ca să-ți dezmorțești mintea și corpul. Nu trebuie să ai experiență scenică, doar chef
să iei o pauză activă și să-ți recapeți energia.
Ți-am pregătit un spațiu sigur, în care te poți elibera de tensiuni și poți învăța cum să gestionezi mai bine stresul din sesiune – prin creativitate, prezență și joacă.
Intrare liberă pentru TOȚI STUDENȚII ACADEMIEI, cu înscriere prealabilă: https://forms.gle/d3mXEijgh71B3T24A
***
DIANA BULUGA este actriță a Teatrului Național Cluj-Napoca și președinte al Asociației Create.Act.Enjoy, unde activează ca manager cultural și trainer. Este specializată în ateliere care folosesc arta ca formă de terapie și intervenții culturale pentru bunăstarea mintală și emoțională.
În cadrul cercetării sale doctorale, Participare comunitară. Intervenție performativă în cadrul Create.Act.Enjoy, Diana a explorat impactul participării comunitare și al intervențiilor performative asupra stării de bine. A contribuit la design-ul și implementarea unor proiecte culturale inovatoare, precum Prescripții culturale pentru burnout (2020) și atelierele desfășurate în spitale pentru reducerea simptomelor de burnout în rândul personalului medical (2021).
În 2023, a coordonat o serie de ateliere despre vulnerabilitate în Cluj și București, iar din 2022 predă cursul Strategii de intervenție culturală la masteratul de Management și Antreprenoriat Cultural (UBB). În 2024–2025, a fost invitată de UMF „Iuliu Hațieganu” să susțină un curs despre rolul artei în formarea viitorilor lucrători medicali.
Diana a fost speaker la evenimente precum TEDx Timișoara, Creative Mornings, Civicult și RIUF, unde a vorbit despre arta ca instrument de educație și vindecare. A fost recunoscută cu premii precum Femeia de Succes a Anului (Cultură) (2024), TOYP România (2020) și Excelența la Feminin (2014), pentru contribuția sa în domeniul artei aplicate și implicării comunitare.
***
Seria „Ateliere de dezvoltare personală pentru muzicieni” este organizată de Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” în cadrul proiectului „C.O.N.S. 2025” finanțat prin Fondul de Dezvoltare Instituțională (FDI).